Ecodava: Avem nevoie de o Strategie Națională pentru salvarea rîului Bîc

Astăzi în Republica Moldova este marcată Ziua Mondială a Mediului, iar cu acest prilej fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova trage un semnal de alarmăm menționînd că este nevoie de o strategie națională pentru salvarea rîului Bîc.

„La ora actuală, avem mult de muncit în acest domeniu, dar și mai mult, avem nevoie de o viziune consilidată și acțiuni din partea Guvernului Republicii Moldova. Astfel, este nevoie de a consolida capacitățile financiare în domeniul finanțării proiectelor de eficiență energetică, inclusiv prin subsidii de stat, dar și alte proiecte comercial-economice”, se arată în mesajul celor de la Ecodava.

Cu alte cuvinte, ecologiștii spun că o problemă vitală pentru țara noastră rămîne a fi rîul Bîc, care se afl ăîntr-o situație deplorabilă.

„Acțiunile statului pe această problemă sînt practic inexistente. Avem nevoie de a adopta o Strategie de reabilitare și dezvoltare a rîului Bîc. Problema canalizării și scurgerilor ilegale în bazinele acvatice la fel trebuie să fie o prioritate pentru toți, astfel vom contribui la dezvoltarea unei societăți sănătoase în Moldova. Fiecare cetățean este responsabil de mediul înconjurător, de aceea de Ziua Mondială a Mediului considerăm că trebuie să ne responsabilizăm și să acționăm întregul an pentru a avea o modlovă curată și ecologică, și deci o Moldovă sănătoasă”, se mai arată în mesajul fundației pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA.