„Plantăm livezi de cartier” – Ecodava a dat start unui nou proiect (VIDEO)

Grija pentru mediul înconjurător și lupta continuă împotriva poluării au stat la baza unui nou proiect al voluntarilor de la Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”.

Campania intitulată „Plantăm livezi de cartier” a fost lansată de fundație în parteneriat cu alte organizații de mediu și are drept scop sădirea pomilor fructiferi în preajma instituțiilor de învățămînt din Chișinău. Sîrbu, la ședința CMC: Ajutați-ne vă rog, problema e în rîul Bîc Pînă în prezent, circa 400 de copaci au fost plantați de voluntari, a comunicat președintele „Ecodava”, Igor Sîrbu.

La acțiune au participat zeci de elevi care au fost instruiți cum să planteze corect copacii și cum să protejeze mediul înconjurător. „Fundația Ecodava, alături de alte organizații nonguvernamentale, în acest sezon a pornit un proiect interesant în cadrul căruia plantăm copaci de diferite soiuri: meri, peri, nuci, aluni, pruni. Elevii au avut parte un master-class în care li s-a explicat cum se plantează puieții. Credem că această livadă fructiferă le va aduce bucurii elevilor care studiază aici. Sperăm că astfel de proiecte să fie cît mai multe și fiecare din elevii participanți să poată dezvolta propriul proiect de așa natură”, a relatat Igor Sîrbu.

Prima acțiune de acest tip s-a desfășurat la liceul teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din sectorul Buiucani al capitalei, unde au fost plantați 16 pomi fructiferi, 2 nuci, 1 alun și 15 fire de zmeură. Campania Plantăm Livezi de Cartier e derulată de Comunități Active pentru Democrație Participativă (CADP) și Seed It Forward, cu sprijinul financiar al Fundației Culturale Europene și al Suediei.