Fundația ECODAVA – împotriva distrugerii zonelor verzi și parcurilor din Chișinău

Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova condamnă arice tip de construcții în zonele verzi și zonele de parc atît în Municipiul Chișinău cît și în întreaga țară.

Asftel, credem că Chișinăul, care este capital țării, trebuie să fie un exemplu al respectării practicilor europene a zonelor verzi, în care nu se admit construcții de case locative, complexe hoteliere și rezidențiale sau orice alt fel de construcții.
IMG_4151

Pe data de 24 martie 2015, reprezentanții Fundației, împreună cu alți activiști civici au încercat să oprească instalarea unui gard în zona unei viitoare construcții dintr-o zonă verde la intersecția str. N.Dimo cu str. Tudor Vladimirescu.

IMG_4143

În cazul acestei construcții, Primăria mun. Chișinău a permis , pe baza unui fundament cu dimensiuni de 6x6m, demolarea acestuia și construcția unui nou complex cu 7 nivele cu dimensiuni de 12×12 m într-o zonă verde, urmînd ca zona data să fie supusă riscului ecologic, iar copacii să fie defrișați.
IMG_4152

La baza oricărei decizii persoanelor în funcții responsabile trebuie să stea morala, nu și în cazul de față. Vedem că vice-primarul Chișinăului, Nistor Grozavu, a permis prelungirea autorizației de construcție, anterior expirată, care azi supune riscului existența acestei zone verzi. Vrem un oraș verde, cu arhitectură autentică, și nu tot felul de construcții în toate parcurile, orașului.” A declarat președintele Fundației, Oleg SCLIFOS.
IMG_4162

Fundația ECODAVA vine cu un apel către societate: Nu fiți indiferenți! Este orașul nostru, este capital țării noastre. Haideți să unim eforturile pentru a opri aceste crime împotriva viitorului orașului nostru. Oricine dispune de informații cu privire la noi construcții în zonele parcurilor și zonelor verzi, vă rog să vă adresați fundației noastre, contactele le puteți vedea la rubrica corespunzătoare.
IMG_4167