EcoDava lansează un semnal de alarmă: Ne scrim singuri testamentul (VIDEO)

De ziua Mediului, fundația ecologică EcoDava, vine cu un apel către oameni și îi îndeamnă si fie mai atenți cu natura și să nu mai aruncăm deșeurile la întîmplare.

”Astăzi, de ziua Mediului ar fi cazul să ne oprim măcar un pic și să facem niște concluzii. Omul a devenit fără să conștientizeze acest lucru, propriul dușman. Prin faptele sale necumpătate, acesta poluează mediul înconjurător scriindu-și astfel testamentul. Poluarea este una din principalele probleme ale mediului. Iar pămîntul și natura, plantelu, solul, apă, aerul, toate tipurile de organisme, reprezintă cea mai mare comoară a noastră. Toate formele și elementele coexistă împreună și formează împreună acel echilibru care dă o continuitate și un echilibru vieții pe pămînt. Atunci cînd ceva, sau cineva intervine în acest echilibru, mediul înconjurător se transformă și adesea are consecințe catastrofale pentru omenire. Astăzi, tot mai mulți oameni de știință confirmă că cel mai mare pericol pentru mediul înconjurător îl reprezintă Omul. Dar cum am reușit noi, oamenii, ființele raționale ale acestei lumi, să devenim dușmani ai mediului?”, se arată în apelul EcoDava.

Totodată fundația spune că ne putem pomeni într-un moment cînd natura s-ar putea răzbuna pe oameni pentru faptele lor negîndite.

”Tot ce ne rămîne de făcut este să ne întrebăm dacă mediul înconjurător va avea răbdare la nesfîrșit sau va veni un moment în care răzbunarea lui va fi cruntă? Schimbările climatice, rezultate directe ale încălzirii globale, sînt semne evidente că mediul înconjurător este nemulțumit de modul în care-l tratăm. Fără o conștientizare a răului pe care-l facem mediului înconjurător și găsirea unor măsuri rapide pentru a opri efectele poluării omenirea nu va avea nici un viitor. Sîntem obligați să învățăm din istoria Pămîntului, căci mîine am putea avea aceiași soarcă ca și cea a dinozaurilor”, se mai arată în apelul EcoDava.